Orthomoleculair (voedings-)advies

Wat is orthomoleculair? 


Orthos  = Grieks voor recht, juist, gezond
Moleculair = met betrekking tot de moleculen in het lichaam
Uitgangspunt bij orthomoleculair advies is dat 
een ziekte of klacht eerder zal genezen bij een optimale concentratie in het lichaam van vitamines, mineralen, eiwitten, vetten, koolhydraten etc. In de eerste instantie gaan we uit van het zelf herstellend vermogen van ons eigen lichaam. We kijken naar leefstijl en goede, gezonde voeding, eventueel aangevuld met supplementen. Het richt zich op het behalen en behouden van een optimale gezondheid. 

 

orthomoleculair adviseur

Nathalie van Son, orthomoleculair adviseur

Vitaliteitsstudio Van Son is een praktijk voor orthomoleculair leefstijl- en voedingsadvies. Veel voorkomende hulpvragen in mijn praktijk zijn:

o  (chronische) vermoeidheid / burn-out

o overgewicht

o darmklachten

o overgang

o slaapproblemen

 

o (voedsel-)allergieën

o gewrichtsklachten

o gezonde zwangerschap

o vruchtbaarheid

o eczeem

Bij Vitaliteitsstudio Van Son krijg je geen strenge diëten en geen pagina's vol met wat je allemaal niet mag. Want dat gaat je op lange termijn alleen maar tegenstaan met als gevolg dat je weer terugvalt in je oude gewoontes. 

Wat dan wel
Belangrijk is het maken van een goede basis die je gaat helpen om jouw doelen te halen. Dat gaan we doen door je te leren wat jouw lichaam nodig heeft, door te kijken naar wat er allemaal wel kan en mag en door een positieve mindset te creëren. Er wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar vooral waar de klacht vandaan komt en vervolgens gaan we aan de slag met voeding, leefstijl, beweging en slaap. Dit eventueel aangevuld met supplementen.

 

Hoe gaat het in z'n werk?

  • Het eerste contact is vaak telefonisch (of in de praktijk) een 15 a 20 minuten kennis maken om je uit te leggen wat ik doe en om te kijken of ik je kan helpen.
  • Wanneer je aangeeft te willen starten dan krijg je van mij een uitgebreide vragenlijst en vaak ook de vraag om via de app Eetmeter een week lang een voedingsdagboek bij te houden. Deze vul je in, stuur je terug en maken we een afspraak voor een uitgebreide intakeconsult van ongeveer 75 minuten. Voordat we de afspraak hebben, heb ik de vragenlijst bestudeerd en stel ik een voorlopig behandelplan op.
  • Tijdens het intakeconsult bespreken we je hulpvraag en de klacht(-en), nemen we de vragenlijst door en bespreken we het behandelplan. Na een aantal weken plannen we een vervolgafspraak om te kijken hoe het gaat en of we het behandelplan wat moeten bijsturen.

Voor meer informatie kijk op www.vitaliteitsstudiovanson.nl

 

Afspraak maken?

klik hier of bel naar: 06-39383382

e-mail: info@vitaliteitsstudiovanson.nl

 

Aanwezig bij Fit met Zorg op:

maandag --
dinsdag --
woensdag --
donderdag --
vrijdag 9.30u - 18.00u
zaterdag --
zondag --