GLI (gecombineerde leefstijlinterventie)

Wat is GLI? 

 

Wilt u graag aan de slag met het verminderen van uw overgewicht, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Dan is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) misschien iets voor u. Dit traject is in het leven geroepen door de overheid om het gemakkelijker te maken om gezondheidsrisico’s door overgewicht en obesitas aan te pakken zonder aangewezen te zijn op de sportschool. Met een Gecombineerd-Leefstijl_interventie (GLI) in Noordwijkerhout bij Fit met Zorg krijgt u begeleiding van diverse specialisten en werkt u stap voor stap aan het verkrijgen en behouden van een meer gezonde leefstijl. Geen druk, wel gezond.

Laagdrempelige behandeling van obesitas

Veel mensen kampen tegenwoordig met overgewicht. Hier kunnen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoog cholesterol en hart- en vaatziekten. Maar afvallen is geen gemakkelijke klus. Ten eerste vraagt het om een goede aanpak en ten tweede gaat overgewicht gepaard met allerlei vervelende (sociale) stigma’s. In een sportschool sporten is voor mensen met overgewicht bijvoorbeeld niet altijd prettig. Om het wat toegankelijker te maken om toch uw leefstijl te verbeteren, is daar het GLI-leefstijl veranderingstraject.  Dit programma is in het leven geroepen door de overheid en maakt het mogelijk om deskundig advies en begeleiding te krijgen bij het verminderen van uw overgewicht en dit bovendien (deels) vergoed te krijgen door uw zorgverzekering.

Hoe ziet een GLI eruit?

In een GLI traject komen de volgende factoren samen: Lifestijl: o.a. bewegingsgedrag, eetpatronen, stressreductie en gezonde slaap. U werkt met onze bewegingscoaches toe naar een voor u haalbaar bewegingspatroon zonder belasting van gewrichten en organen!

Overgewicht of uw cholesterol verlagen met flink sporten geeft immers wel effect op de korte termijn, maar is niet gemakkelijk om lange tijd vol te houden. U werkt met uw begeleider eerst aan soepeler en vrijer bewegen waarna er een bewegingstraject wordt gemaakt dat u zelf kunt bijhouden.

Daarnaast krijgt u advies en begeleiding van een diëtiste om een gezonde manier van eten te ontwikkelen. Geen streng crashdieet, maar een realistisch en gezond eetpatroon dat u (relatief) gemakkelijk kunt volhouden.

Tot slot is bij de leefstijlinterventie een lifestylecoach betrokken die u helpt bij het maken van andere keuzes op dagelijkse basis. Er ligt geen hoge druk op en u wordt niet afgemat. Het doel van het traject is simpelweg het voor u gemakkelijker te maken gezonder te leven en dit vol te houden. Want een fit en gezond lijf, daar hebt u lang plezier van.


 

Afspraak maken?

klik hier of bel naar: 0252-514853

 

Aanwezig bij Fit met Zorg op:

maandag --
dinsdag --
woensdag --
donderdag --
vrijdag --
zaterdag --
zondag --