Reflexzonetherapie

 

Het uitgangspunt van voetreflex therapie is de mens in zijn totaliteit. De gehele mens is als het ware terug te vinden op de voeten. Dit maakt dat als de voeten aangepakt worden, klachten kunnen worden opgelost. Dit klinkt welhaast te eenvoudig, maar dit is wel de basis. Een voetreflex behandeling kun je vergelijken met een acupunctuur behandeling, maar dan zonder de naalden.
In plaats daarvan wordt manueel druk uitgeoefend (massage) op de in de voet aanwezige reflexpunten die via energiebanen (meridianen) verbonden zijn met organen in ons lichaam. Vanuit de voet en het onderbeen kunnen verschillende lichaamszones bereikt worden.

 

Reflexzonetherapie heeft onder andere de volgende positieve effecten:

  • Het is ontspannend; stress en spanning verdwijnen
  • De pijn neemt af
  • De bloedsomloop verbetert
  • De blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven
  • De spanning in de spieren verbetert
  • De spieren in handen en voeten ontspannen
  • Het immuunsysteem verbetert

Kate Maslowska, reflexoloog

Ik heb een benadering van voetreflexologie welke de principes van TCM (Traditional Chinese Medicine) combineert, waarbij de voeten worden gezien als een spiegel van het hele lichaam. Door specifieke reflexpunten op de voeten te stimuleren, activeren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam en bevorderen we de doorstroming van energie. Dit helpt bij het vrijmaken van vastgehouden emoties en het herstellen van de harmonie in het lichaam.

 Ik heb boeiende stages gelopen in China en heb me ook verdiept in een aantal aanverwante therapieën, waaronder Burn-out, HSK, ademwerk en psoas ontspanning, EFT, auriculaire acupunctuur en Familieopstellingen.

 Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan het herstel van balans, het bevrijden van emoties en het ontdekken van verstoringen en gezonde werking van een orgaan of een systeem.


Voor meer informatie en/of tarieven, kijk op:
www.reflextherapievoetspoor.com

 

Afspraak maken?

klik hier of bel naar: 06 447 18800

e-mail: reflextherapie.voetspoor@gmail.com

 

Aanwezig bij Fit met Zorg op:

maandag --
dinsdag --
woensdag 09.00 - 17.00
donderdag --
vrijdag --
zaterdag --
zondag --